Skytjenester

Våre programløsninger leveres fra vårt nye og effektive driftssenter.

Her drifter vi over 400 forskjellige programmer for over 8000 brukere. Det betyr at du slipper å tenke på:

 • Investeringer i servere
 • Sikkerhetskopiering
 • Brannmurer
 • Programoppdateringer
 • Utfordringer knyttet til IT-sikkerhet

Alt dette tar vi ansvaret for. I tillegg til den programvaren vi selv leverer, kan vi drifte også de andre løsningene du bruker.  Hos oss er det ingen begrensning i størrelse på epostvedlegg eller epostbokser, og alt er inkludert i den faste månedsprisen. Det betyr at hvis du trenger å legge tilbake en sikkerhetskopi eller installere en ny skriver, så gjør vi det uten tilleggskostnad for deg. All inclusive – enkelt og greit!

Produktark

Hybride driftsløsninger

Hva er hybride driftsløsninger?

En hybrid driftsløsning betyr at vi tilpasser tjenesten til ditt behov. Det kan være en kombinasjon av skytjenester fra andre leverandører, Microsoft Office 365 eller Duett.no, samt andre programmer du trenger tilgang til. Med en hybrid driftsløsning leier du datakraft hos oss, og vi sørger for drift av programmer i tillegg til at vi utfører sikkerhetskopieringer og oppdateringer. Daldata eier og drifter alt utstyret.

Fordeler med hybride driftsløsninger

Ved å velge en hybrid driftsløsning fra Daldata, slipper du å investere i kostbare servere. En driftsavtale gir deg jevne, forutsigbare it-kostnader, og driften blir stabil. Du har alltid tilgang til det nyeste både innen programvare og teknisk utstyr, og driften blir fri for virus og spam. Med en slik avtale slipper du å bruke tid og energi på din it-drift og du får dermed mye bedre tid til å konsentrere seg om din kjernevirksomhet.

 • Beregnet oppetid på 99,7 %
 • Brukerstøtte med vakttelefon
 • Vaktordning utover ordinær åpningstid
 • Alle programmer og data er trygt plassert i Daldatas datarom
 • Oppkobling til Daldata via internett eller dedikerte linjer
 • Tilgang til programmer og data uansett hvor og når (24/7)
 • Mulighet for hjemmekontor og mobil oppkobling
 • Nødvendig lagringsplass stilles til rådighet uten ekstra kostnader
 • Ikke restriksjoner på epostvedlegg
 • Kan melde ut brukere ved sesongvariasjoner

Sikkerhet medfører høy oppetid

Vi har et topp moderne datarom som overvåkes døgnkontiuerlig. Ved en eventuell brann vil et avansert brannslukkingssystem med bruk av gass settes i gang. Vår løsning er basert på en serverpark bestående av driftssikre maskiner fra IBM med full feiltoleranse, og dette innebærer at vi har en beregnet oppetid på hele 99,7%.

Brukerstøtte og vaktordning

Mellom klokken 08.00 og 16.00 har du fri tilgang til vanlig brukerstøtte. I tillegg har vi en vakttelefon på kveldstid og i helger. Vi har mulighet til å gi deg brukerstøtte i form av at vi «overtar» ditt skjermbilde og viser deg hva du skal gjøre.

Ulike oppkoblingsmuligheter

Du kan velge mellom oppkobling via internett eller dedikerte bredbåndslinjer til ASP-senteret. Oppkoblingen er meget sikker, og skjer på samme måte som når du kobler deg opp mot nettbanken. Dine data ligger til enhver tid trygt plassert hos oss, og det er kun skjermbilder, tastetrykk og museklikk som transporteres over linjene.

Tilgang og muligheter

Du får tilgang til den programvare og de data du trenger hele døgnet. Dersom du ønsker hjemmekontor eller mobil oppkobling gir vi deg mulighet til det.

Sesongvariasjoner

Dersom du opplever sesongvariasjoner som innebærer at ikke alle dine brukere trenger å være tilkoblet hele tiden, kan du melde ut brukere etter behov, og reaktivere dem senere.

Backup

Vi har meget gode backup-rutiner som sikrer lagring av alle data. Vi lagrer backuptaper i flere generasjoner. Ett sett av disse lagres også i bank, for ytterligere sikkerhet. Videre kan vi rekonstruere generelle data i 365 dager etter sletting, og vi kan rekonstruere epost i seks måneder etter sletting. Når det gjelder databaser for regnskapsdata kan disse rekonstrueres i hele fire år etter sletting.

Virus- og spamkontroll

Vi har virussjekk som oppdateres løpende, og status på eventuelle virusangrep rapporteres til driftsoperatør ved avvik. I tillegg blir all epost kontrollert av Norman Spamkontroll, slik at du unngår masseutsendt uønsket reklame, virus og annen spam.

Daldata som leverandør

Vi har lang erfaring med driftsløsninger, og vår kompetanse gjør at vi raskt finner den løsning som passer best til å dekke dine behov. Våre dyktige kundebehandlere hjelper deg gjerne.